Rotary

Een initiatief van Rotary Leeuwarden

De Santa Run 2019 wordt georganiseerd door de 4 Rotary Service Clubs uit Leeuwarden: Rotary Leeuwarden-Zuid, Rotary Leeuwarden-Nijehove, Rotary Leeuwarden-Oldehove en Rotary Leeuwarden. Rotary is een wereldwijde organisatie waarvan de leden elk op verschillende manieren hun medemens steunen zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging.

Als Rotaryclubs hebben we een lijfspreuk: ‘Service above Self’. Dit betekent dat onze leden bereid zijn iets van zichzelf te geven. Bijvoorbeeld door het opzetten van fundraisingprojecten. Soms wereldomvattend en soms lokaal, zoals de Santa Run. Een vrolijk sportief spektakel waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Stoereloer. Deze organisatie biedt o.a. workshops tijdens een creatieve projectweek in de zomervakantie voor kinderen van 6 – 13 jaar.